E-MAIL

Deed men vroeger bellen en post sturen, tegenwoordig zijn er legio mogelijkheden waarmee mensen met elkaar communiceren. Bellen met vaste lijn, VOIP of mobiel, SMS-en, Whatsappen, Facebook Messenger, Skypen, Facetimen, Telegrammen (een soort Whatsapp), faxen (bijna niet meer) en ik zal nog wel enkele niet genoemd hebben. De goede, ouwe post is grotendeels vervangen door e-mail. Naast bellen is e-mail nu toch één van de belangrijkste communicatiemiddelen van deze tijd.

Toch wordt een zakelijk e-mailaccount vaak voor lief genomen en gaat men er net zo mee om als met een persoonlijk e-mailadres. Misschien is het wijs om dat toch eens onder de loep te nemen. Er zijn 3 soorten e-mail te benoemen: POP/IMAP, G Suite en Exchange. Ik zal ze hieronder beschrijven.

POP / IMAP

Wanneer u e-mail binnen uw eigen hostingaccount gebruikt maakt u gebruik van het POP of IMAP protocol.

Bij POP downloadt u de e-mail van de server naar uw eigen computer in uw e-mailprogramma. Wanneer u e-mail verstuurd blijft dit op uw eigen pc staan en is dan niet vanaf een andere plek dan uw eigen pc te bekijken.

Met IMAP gebeurt eigenlijk hetzelfde als bij POP, echter wordt alle e-mail (ook de verstuurde) niet alleen op uw eigen pc bewaard, maar ook op de server. U kunt uw e-mail dan ook vanaf een andere locatie bekijken (uw mobiel of een andere pc)

Dit is de goedkoopste manier (want inbegrepen in hosting-account), echter is dan de ruimte vaak beperkt en zijn spam-filters maar beperkt aanwezig.

G SUITE

G Suite is het officepakket van Google. Het bevat een tekst- en spreadsheetverwerker en natuurlijk nog meer handige zaken. Het belangrijkste onderdeel is echter de e-mail. Feitelijk Gmail, maar dan gekoppeld aan uw eigen domein (dus niet [email protected], maar [email protected])

Een groot voordeel van G Suite is het werken in de cloud, m.a.w. alles wat u doet wordt opgeslagen op de servers van Google en is door u overal en op elk apparaat te gebruiken of het nu een pc, mac, androidtelefoon of een iphone is.

Voor wie eenmaal gewend is aan Gmail wil nooit meer terug. Het werken met kleurlabels en filters om uw e-mail in te delen is een genot. Het allerbeste aan Gmail is echter het spamfilter. Er is geen betere! Daarnaast is het ook erg prettig om nooit meer hoeven te vrezen voor virussen.


Prijs: € 75,00 p/jaar p/gebruiker
+ € 50,00 eenmalig voor instellen

HOSTED EXCHANGE

Hosted Exchange van Microsoft is de oplossing wanneer u in uw organisatie een duidelijke voorkeur heeft voor Outlook.

Elke gebruiker krijgt 50 GB postvakopslag en kan berichten van maximaal 150 MB verzenden.

Gebruikers kunnen ondersteunde versies van Outlook met Exchange Online verbinden, zodat ze de uitgebreide clienttoepassing kunnen gebruiken die ze al kennen.

De webversie van Outlook biedt voor webclienttoegang een uitstekende browserervaring die net zo werkt als de volledige Outlook-client.

Elk postvak is beveiligd met uitstekende anti-malware- en anti-spambeveiliging via Exchange Online Protection.


Prijs: € 52,50 p/jaar p/gebruiker
+ € 50,00 eenmalig voor instellen