Een belangrijke factor om bij Google in een goed blaadje te blijven is snelheid. Vooral de snelheid van uw website getoond op een smartphone. Daarnaast is het natuurlijk ook voor de bezoeker van uw website heel erg fijn dat uw website zo snel mogelijk geladen wordt. Niemand houdt van wachten en zeker niet op het internet.

Nu zijn er een aantal manieren om een website snel te krijgen en te houden. Het ontwerp speelt daar natuurlijk een grote rol in. Maar ook de onderliggende architectuur van de server is daarin heel belangrijk.

Om die reden heb ik besloten om binnenkort over te gaan van een Apacheserver naar een Litespeed server met Redis cache. Ik zal u de technische details besparen, maar uw website zal aanmerkelijk sneller gaan laden. Fijn voor u, maar vooral voor uw klanten en Google.

Ook de veiligheid zal verbeteren:
SpamExperts: Premium inkomende spam filtering voor alle mailboxen;
KernelCare: Live kernel security patches zonder downtime;
CloudLinux: ‘Containerization’ van alle gebruikers; iedere gebruiker zit in zijn eigen geïsoleerde ‘hokje’. Een probleem of hack bij één website heeft dus nul invloed op andere websites.

Van de overgang zult u niet veel merken. Misschien zal uw website een paar minuten niet bereikbaar zijn, maar dat zal vooral ’s nachts gebeuren. En ook fijn: de kosten blijven hetzelfde.